mumo_knop_fotogalerij

Muziek Monumentaal
toe aan 19e editie


Muziek Monumentaal, dat in 1996 voor het eerst georganiseerd werd, is toe aan alweer de 19e editie. De voorloper heette Jazz Monumentaal. Een kleinschalig, ééndaags openluchtevenement dat in 1994 geen groot succes werd vanwege aanhoudende regenbuien. Na een jaar rust werd Stichting Muziek Monumentaal opgericht. Een succesvolle come-back die nog altijd voortduurt.

 

Grootste wijzing ten opzichte van Jazz Monumentaal is dat Muziek Monumentaal een driedaags evenement is. Voor het overgrote deel is het een buitenprogramma; een klein deel is binnen. In de beginjaren maakte Muziek Monumentaal deel uit van de Zeeland Nazomer Festivals. “Dat is goed voor de publiciteit en het kan nog wat extra subsidie opleveren”, zo liet toenmalig woordvoerster Ria Geluk in 1996 optekenen in de PZC. 

Tegenover de toenmalige Zierikzeesche Nieuwsbode verklaarde Geluk: “Ik verwacht dat het een jaarlijks terugkerende happening wordt op Schouwen-Duiveland, maar toch tenminste in Zierikzee.” Ze kreeg gelijk. En voor wat het weer betreft, spelbreker in 1994, zei festivalcoördinator Leen Boere in 2011 in de PZC: “Op de een of andere manier is het altijd mooi weer met Muziek Monumentaal.”

 

mumo_bladsecties
mumo_tekstvlak_grijs
mumo_historie_collage

Historie

6/9
Loading ...