‘We hebben altijd
mooi weer’

Interview met Karin Peute

mumo_bladsecties

Muziek Monumentaal is mogelijk dankzij vele vrijwilligers. Karin Peute is een van de organisatoren. Ze is al 15 jaar bij dit evenement betrokken. Een interview met de jubilaris.

 

Karin, je zit sinds 2000 in de
organisatie van Muziek
Monumentaal. Waarom ben je al
15 jaar vrijwilliger?

“15 jaar... dat is inderdaad best wel lang ja. Maar het is een leuk evenement om mee te helpen organiseren. De kunst vind ik altijd weer om het budget bij elkaar te krijgen en dan ook een geweldig programma te kunnen neerzetten.
Belangrijk voor mij is dat er zo na de zomer een evenement is wat ook veel eigen inwoners trekt en natuurlijk bezoekers van Monumentendag die kunnen genieten van gratis optredens in de binnenstad. Zelf houd ik van muziek en ben erg veelzijdig in wat ik leuk vind. Het thema wereldmuziek spreekt mij aan. Ben heel blij dat we weer een
groter bestuur hebben en er altijd een vaste club van vrijwilligers is. Ook de respons van bezoekers houdt mij bij Muziek Monumentaal. Er is altijd een hele aangename sfeer in Zierikzee en we hebben altijd mooi weer!”

 

Welk optreden lijkt je het leukst tijdens aankomend festival?

“We hebben weer een dijk van een programma! Voor mij is dit jaar het leukst Klavan Gadje omdat ik daar hele gezellige herinneringen aan heb. Ik heb ze gezien tijdens Oerol en hun teksten zijn geweldig. Maar ben ook heel blij met ZydeGoNutz en supertrots dat Wolfert Jumelet weer op ons podium staat.”

 

Op welke doelgroep richt Muziek Monumentaal zich?

“Jong en oud, zowel eigen inwoners als passanten. En we denken ook altijd aan de kinderen.”

 

Waarom is het festival interessant voor hen?

“Tijdens Open Monumentendag lopen veel mensen door Zierikzee en wij luisteren deze dag muzikaal op. Dit geeft een bijzonder gezellige sfeer in de stad, op de leuke pleintjes en terrasjes. Het grote voordeel dat alle optredens gratis kunnen worden aangeboden. Met dank aan onze trouwe sponsors en natuurlijk subsidieschenkers.”

 

Wat is voor jou het meest memorabele optreden?

“Dat zijn er teveel om op te noemen. Maar dan noem ik De Nazaten van Prins Hendrik! Zij speelden op het hoekje van Concordia. Geweldige muzikanten, een blaasorkest met krankzinnige mix van stijlen. Jazz met Surinaamse genres.” 

 

Wat is het leukste optreden voor kinderen tijdens deze dagen?

“Clown Jovel.”

 

En leukste monument voor
kinderen?

“Het Gravensteen of de Dikke Toren.”

 

Wat zijn de ‘vergeten pareltjes’ in Zierikzee?

“De Joodse begraafplaats.”

 

Wat is jouw favoriete monument?

“De Plompe Toren. Dat komt waarschijnlijk door de ligging zo mooi aan het water.”

 

Volgend jaar bestaat Muziek Monumentaal 20 jaar. Ben jij er dan weer bij en is er al iets bekend over het programma voor 2015?

“Jazeker hoop ik er weer bij te zijn! Aan het programma gaan we na de 19e editie werken. Maar ik beloof dat we extra zullen uitpakken!”

 

mumo_tekstvlak_grijs
mumo karin peute

Interview

5/9
Loading ...