MOOIE SLOTDAG

VR1 ook volgend seizoen tweedeklasser


VR1 FRAAIE ONTKNOPING

mz_icoon rubriek

Wisselvallig seizoen

VR1 begon met een nieuwe trainer, Walter de Jonge, aan een tweede seizoen in de 2e klasse. Twee overwinningen in oefenpartijtjes stemden tot tevredenheid. Al snel was er echter een grote tegenvaller: Kim Dijst viel in het eerste officiële duel zwaar geblesseerd uit. Zij speelde het hele seizoen niet meer. Hierdoor moest de verdediging anders worden samengesteld. Sanne Timmerman ging de laatste linie versterken, en dat deed zij uitstekend. 

 

Kracht tekort

De wedstrijden werden vanuit een goed georganiseerde defensie gespeeld, maar regelmatig bleek dat de nog jonge voorwaartsen kracht tekort kwamen. Zij kwamen moeilijk tot scoren, waardoor te weinig werd gewonnen. Halverwege het seizoen stond de teller op 10 punten. In veel wedstrijden was VR1 gelijkwaardig aan de tegenstander, maar brak het gebrek aan scorend vermogen de ploeg op. 

 

Improviseren

De tweede seizoenshelft werd de voorhoede versterkt met Ellen Boot, die vanwege een bevalling een jaartje uit de roulatie was. Echter, op andere plaatsen vielen weer spelers weg, zoals Bianca van der Helm en Stella Vogelzang. Beiden vanwege zwangerschap. Dit vroeg het nodige improvisatietalent van Walter de Jonge. 

Er werden maar moeizaam punten gesprokkeld. Een memorabele wedstrijd was die in en tegen IJzendijke, de latere kampioen. Na ongelofelijk veel strijd viel de uiteindelijke 1-0 in de 97e minuut. Een enorme deceptie! De punten waren zo hard nodig... Met nog 4 wedstrijden voor de boeg stond de teller op 16 punten. Een wondertje was nodig om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. 

 

Geweldige ontknoping

Door in de laatste wedstrijden twee degradanten te verslaan, bleef de hoop om te ontsnappen levend. Op de slotdag waren de concurrenten zo vriendelijk hun wedstrijden te verliezen en VR1 won zelf wel met een fantastisch doelpunt van Ellen Bijzet: een streep in de kruising! Daarmee werd het een geweldige ontknoping: VR1 speelt volgend seizoen weer in de 2e klasse!

 

Tekst: Hans Schreurs

 


VR1 op RKAVV-TV: in het begin en vanaf minuut 3.15

mz vr1

MZC VR1

7/20
Loading ...