mz stille kracht

STILLE KRACHT KEES HAGESTEIJN

mz_icoon rubriek

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Ik ben Kees Hagesteijn. Geboren en woonachtig te Zierikzee, gehuwd met Ali en vader van 2 zoons van 26 en 22 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als baliemedewerker bij Profile Tyrecenter Rinus Roon te Zierikzee.”

 

Wat zijn je werkzaamheden binnen de club?
“Ik ben bestuurslid technische zaken en daarnaast fluit ik wel eens wedstrijden voor de club.”

Wat heb je zoal op voetbalgebied gedaan?
“Ik ben al actief binnen de vereniging vanaf mijn 7e jaar, dus al heel lang. Heb wel wat uitstapjes gemaakt naar andere clubs toen ik als trainer werkzaam was. Binnen de club was ik eerst spelend lid, later jeugdtrainer, jeugdbestuurslid, jeugdsecretariaat, 3 jaar hoofdtrainer, verzorger bij 1e elftal, lid van de TC en nu dus bestuurslid technische zaken en clubscheidsrechter.”

Je fluit soms VR1. Is het moeilijk objectief te blijven als je weet dat je ‘s avonds samen vaak weer een biertje drinkt?
“Nee, objectief fluiten werkt volgens mij het makkelijkst. Wanneer je onderscheid gaat maken kan je nooit een goede wedstrijd fluiten. Dat je daarna gewoon een biertje kan drinken met iedereen, vind ik heel normaal.”

Vanwaar die interesse in vrouwenvoetbal aangezien het nog steeds iets is wat veel mannen liever links laten liggen?
“Dat is eigenlijk gewoon spontaan ontstaan, ik heb hier verder ook geen echte verklaring voor. Het scheelt dat ik de dames 1 regelmatig fluit. Dit is gewoon een hechte leuke groep en dat spreekt mij enorm aan.”

Heb je ambities om weer een team te gaan trainen?
“Nee. Soms sta ik langs het veld wel te trappelen om iets te doen, maar wanneer ik erover ga nadenken, toch maar niet meer.”

Wat zijn de positieve ontwikkelingen binnen de club?
“De grote van de club vind ik een positieve ontwikkeling, ook al brengt het heel veel werk met zich mee. Je ziet nu in alle leeftijdscategorieën talenten, zodat je er bijna zeker van kan zijn dat er toekomst is voor de hogere elftallen. En voor de mindere spelertjes blijven er ook altijd mogelijkheden om hun hobby op een leuke manier uit te voeren op ieders niveau.”

Wat zijn de leukste momenten die je hebt meegemaakt binnen de club?
“De leukste momenten in de voetballerij zijn natuurlijk kampioenschappen. Ik heb er een aantal van dichtbij mogen meemaken in allerlei hoedanigheden. Maar de laatste is toch altijd weer de mooiste. Op naar de volgende, van wie dan ook. Verder blijft mijn periode als verzorger bij het 1e van Zierikzee toch altijd wel de mooiste tijd. Het gedoe in de kleedkamer mis ik nog steeds.”

Hoeveel tijd steek je in het vrijwilligerswerk?
“Dat weet ik niet precies, en dat is misschien maar goed ook. Maar elke dag gebeurt er wel iets voor de club. Zolang het positieve maar de overhand heeft, is het niet erg. Er zijn er altijd die nog veel meer doen.Aan de andere kant zou het fijn zijn als er op ieder vlak nog wat mensen bij kwamen.”

 

Tekst: Stella Vogelzang en Gwenda Jochem

 

“Sinds mijn

7e zit ik al

bij de

vereniging”Stille Kracht Hagesteijn

12/20
Loading ...