mz stille kracht

STILLE KRACHT REMCO LAFEBER

mz_icoon rubriek

Wat zijn je werkzaamheden binnen de club?
“Ik ben onlangs lid geworden van het wedstrijdsecretariaat van MZC'11. Wij hebben als doel om alle activiteiten omtrent een wedstrijd goed en soepel te laten verlopen. Ik ben hier terecht gekomen door mijn stageopdracht van school. Ik nam contact op met de heer ‘t Jong, hoofd wedstrijdsecretariaat. Hij was enthousiast en zei ‘Ik kan wel wat hulp gebruiken’. In het verleden heb ik ook al meerdere taken vervuld als vrijwilliger voor de club. Ook speel ik nog in A1.”

 

Hoe is het om je als jonkie tussen de andere vrijwilligers te begeven?
“Ik ben goed in de omgang met mensen, zowel jong als oud. De omgang met ouderen is over het algemeen wel wat serieuzer en formeler, uiteraard. Maar dat is ook wel fijn in het kader van mijn stage. Tevens moet je open staan voor nieuwe dingen. En die nieuwe dingen zul je niet altijd vinden bij jouw leeftijdsgenoten.”

 

Besteed je veel tijd aan je taken?
“Dat is uiteraard afhankelijk van hoeveel wedstrijden er de komende week gespeeld worden, of er nog diverse activiteiten zullen plaatsvinden die nog georganiseerd moeten worden et cetera.”

 

Hoe bevalt de samenwerking met André ‘t Jong?
“Prima. Hij is goed bereikbaar en staat altijd open voor vragen. Hij helpt me daar waar nodig en begeleidt me als hij denkt dat het anders moet. Op het wedstrijdsecretariaat zelf spendeer ik de meeste tijd met meneer Wijzenbroek. Hans is op hetzelfde moment als mij lid geworden van het wedstrijdsecretariaat. Hij komt over van een voetbalvereniging uit Schiedam. Hans is een zeer aangename, gezellige man die prima zijn taken vervult.”

 

Wat waren de leukste momenten?
“Op de eerste plaats het resultaat van de activiteiten die ik deels heb georganiseerd, zoals de penaltybokaal en, niet te vergeten, de MZC-clubdag. Ook in de omgang met Wijzenbroek en ‘t Jong was het altijd gezellig.”

 

Blijf je de clubdag doen of je wil je misschien andere dingen gaan doen binnen de club?
“Dat is puur afhankelijk van mijn schoolrooster volgend jaar. Maar er moeten gaatjes vrij blijven om in te kunnen vullen.”

 

Tekst: Stella Vogelzang en Gwenda Jochem

 

“Vanuit mijn 

stage doe ik nu

vrijwilligerswerk”Stille Kracht Lafeber

15/20
Loading ...