mz stille kracht

STILLE KRACHT HANS SCHREURS

mz_icoon rubriek

Wat zijn je werkzaamheden binnen de club?

“Ik ben leider bij VR1. Ik verzorg de was- en rijschema’s, zorg voor materialen, pasjes, wedstrijdformulier, vlaggen, regel oefenwedstrijden, zorg voor genoeg speelsters. Daarnaast ben ik lid van de technische commissie voor dames- en meisjesvoetbal. Dit doe ik samen met Yuri Vogelzang.”

 

Wat houdt de TC in?

“Teamindeling, scouting, huisregels met betrekking tot het doorschuiven van speelsters, en hier lijn in krijgen. Ook kijken we naar de toekomst, zodat het damesvoetbal zich blijft ontwikkelen. Wat ons veel bezighoudt is dat meiden en trainers binnen een bepaald team willen blijven. Dat moet doorbroken worden. In de winterstop zijn teams opnieuw ingedeeld en dit is heel goed bevallen, een goed teken! Nu zijn we vooral bezig om voor de vrouwen het materiaal op orde te krijgen, zodat zij niet de afdankertjes krijgen. Voor VR1 gaat dit al goed, nu nog voor de overige vrouwenteams.”

 

Na vele jaren stop je nu als leider bij VR1.

“Ja, het is als leider lastig om mijn taken als TC-lid goed uit te voeren. Het is teveel verweven. Daarom neem ik meer afstand, ook al is een team begeleiden wel erg leuk.” 

 

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij de club?

“In 1997 ben ik hier komen wonen. Een jaar later ben ik in het bestuur van Zierikzee terecht gekomen. Toen trainde ik al het vrouwenvoetbal, ook omdat dochter Ellen toen ging voetballen.”

 

Wat is het leukste dat je met het team hebt beleefd?

“Er zijn veel hoogtepunten te noemen. In elk geval het kampioenschap in de 4e klasse, 2005-2006. En ook de nacompetitie die tot een goed eind is volbracht. Het team groeit steeds. In elke klasse eerst net boven de degradatiegrens eindigen, vervolgens middenmoot en dan promoveren. Dit lijkt zich steeds te herhalen. Het team groeit ongemerkt.” 

 

Wat zijn je verwachtingen volgend seizoen als begeleider bij VR2?

“Ik hoop dat we kunnen uitkijken naar de 4e klas. Dat is een betere aansluiting naar het 1e toe. Moet kunnen, ook door aansluiting vanuit de jeugd. De animo om te trainen moet wel groter worden. En ik wil werken aan het teamgevoel. Een basisteam dat altijd staat, zoals dit ook is bij VR1. Spelen om te winnen kan heel goed samengaan met gezelligheid.”

 

Wat ga je het meeste missen bij VR1?

“Het team. Dit heb ik altijd heel bijzonder gevonden, hoe dit ook door de jaren heen veranderd is, ze zijn altijd een team gebleven. Dit wil ik graag ook bij VR2 bereiken. Ik ga met goed gevoel naar VR2, ook omdat ik hier ga samenwerken met Wim Mulder. Stap terug is moeilijk, maar goed.”

 

Heb je nog een tip voor de opvolger als leider VR1?

“Iedereen moet dit op z’n eigen manier doen. En als ze iets willen weten, mogen ze dit altijd vragen!”

 

Tekst: Stella Vogelzang en Gwenda Jochem

 

“Spelen om 

te winnen kan 

heel goed

samengaan met

gezelligheid”mz-stille kracht

Stille Kracht Schreurs

8/20
Loading ...