Wat zijn je werkzaamheden binnen de club?

“Ik doe onder andere om de 3 weken kantinedienst. En daarnaast ben ik gastvrouw bij thuiswedstrijden van het 1e elftal.”

 

Hoe ben je bij MZC terecht gekomen?

“Ik kom uit een voetbalfamilie. Van thuis uit voetbalden 6 meiden en mijn broers ook. Ik heb tot m’n 33e bij SKNWK en WIK gevoetbald. Op de den duur promoveerden we met WIK en moesten we voor uitwedstrijden te ver rijden en ben ik gestopt. Daarna heb ik nog gekorfbald. Vervolgens ben ik bij v.v. Zierikzee gaan helpen in de kantine, ook omdat onze zoon Freek er voetbalde. We zijn trouw supporter van MZC. Ik zal bijvoorbeeld nooit een weekend weg inplannen tijdens de competitie.”

 

Wat houdt gastvrouw zijn in?

“De tegenpartij en scheidsrechters netjes ontvangen bij aankomst. Net als de Pupil van de Week met zijn ouders of aanwezige pers. Bij Zierikzee ontstond dat idee al. Wanneer het 1e uitspeelde en er bestuursleden meegingen, werden deze altijd netjes ontvangen. Dat wilden we bij onze club ook.

Een uur voor de thuiswedstrijd zijn we aanwezig om iedereen te ontvangen. De gasten krijgen voor de wedstrijd wat en ook tijdens de rust kunnen deze mensen in het supportershome boven de tribune wat komen drinken. Na de wedstrijd verzorgen we in de bestuurskamer een borrel met hapjes, terwijl de wedstrijdpapieren worden ingevuld.”

 

Met wie doe je dit nog meer?

“Marian ‘t Jong (naast Saar op de foto) en Janny Ronkes zijn de andere gastvrouwen. We zoeken voor volgend seizoen nog 1 of 2 dames die ons helpen. Gastvrouw zijn is bijna geen belasting. Ik kom toch altijd bij thuiswedstrijden kijken en je bent vooral actief vóór en na de wedstrijd en in  de rust.”

 

Wat vind je het meest positieve aan je taak?

“We vinden het leuk om iedereen een warm welkom te geven en te zorgen voor een ‘huiskamergevoel’. Volgend seizoen speelt het 1e in de 2e klasse, en willen we hier zeker mee doorgaan en ook kijken hoe dit bij andere verenigingen geregeld is. Hoe andere verenigingen het doen, weet ik niet. Dat zal per vereniging verschillen. Het ligt eraan hoe je je als vereniging wil presenteren.”

 

Tekst: Stella Vogelzang en Gwenda Jochem

 


mz stille kracht

STILLE KRACHT SAAR TORENSMA

mz_icoon rubriek

“Ik ben

trouw

supporter

van MZC”


Stille Kracht Torensma

6/20
Loading ...