Wil je je kort even voorstellen?

“Mijn naam is Rinus van der Neut, getrouwd met Beja. We hebben 1 zoon en 2 dochters. Ik ben sinds 1 jaar met pensioen na 47 jaar werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg. Vanaf mijn zesde jaar is voetbal voor mij een bepalende sport geworden. Vanaf mijn achtste jaar in clubverband, daarvoor op het schoolplein. Mijn vrouw Beja heeft niets met voetbal, op onze vrije momenten fietsen en wandelen wij graag. Verder gaan we regelmatig een aantal weken naar onze jongste dochter en haar gezin in Oeganda. Beja past 2 dagen per week op de kinderen van onze zoon en ik breng dan altijd mijn kleinzoon naar school en haal hem ook weer op.”

 

Hoe ben je bij de club terechtgekomen?

“In 1973 zijn wij in Zierikzee komen wonen en werken, na 5 jaar Den Haag. Ik heb daar in het 1e elftal gespeeld bij v.v. Loosduinen. Via mijn nieuwe buurman in Zierikzee kwam ik bij MEVO terecht. Na een paar maanden werd ik als bestuurslid gevraagd en ben nooit meer uit het bestuur geweest. De toenmalige voorzitter van MEVO was de enige die niet in het 1e elftal voetbalde, de rest van het bestuur wel. Het was voor mij vanzelfsprekend dat je naast het voetballen voor een club ook op een andere manier je steentje bijdroeg. Gedurende die vele jaren bij MEVO heb ik naast bestuurlijke taken allerlei ander werk gedaan. Zeker toen onze zoon lid werd van de club. Jeugdtrainer, leider, chauffeur enzovoort.”  

 

Wat doe je tegenwoordig als vrijwilliger?

“Na de fusie in 2011 tussen Zierikzee en MEVO – ik was een groot voorstander– ben ik teruggetreden als bestuurslid. Nu ben ik bij de club scheidsrechterscoördinator en fluit ik elke week een wedstrijd. Op woensdag en vrijdagochtend ben ik bezig op het voetbalpark met allerlei werkzaamheden. Ik doe dit vooral samen met Cor van Wiltenburg, Joop Uil, Leo Fonteine en Jan Schiettekatte. Een belangrijk onderwerp voor ons is dat het sportpark er schoon en netjes bijligt. Dit geeft een goede uitstraling naar bezoekende clubs. Als scheidsrechterscoördinator zorg ik ervoor dat alle teams, vanaf de D-pupillen, bij thuiswedstrijden een scheidsrechter hebben. Alleen de A-categorie-teams worden door de KNVB van scheidsrechters voorzien. Ik denk dat ik ongeveer 10 uur per week voor de club bezig ben.”

 

Waaruit haal je de meeste voldoening?

“Het nuttig bezig zijn voor de club om goed voor de dag te komen met een mooie accommodatie, is voor mij belangrijk. We mogen in Zierikzee trots zijn op een ruime, prachtige voetbalaccommodatie en dat wil ik met alle leden graag zo houden. De meeste leden beseffen niet hoeveel vrijwilligers er wekelijks bezig zijn om alle voorwaarden te waarborgen voor een potje voetbal.”

 

Wat zie je als meest positieve ontwikkeling in de laatste jaren?

“Positief is na bijna 4 seizoenen bij s.v. MZC’11 de groei en eenheid van de club. Het niveau van dames 1, heren 1 en de A-, B-, C- en D-jeugd is een genot om naar te kijken. Daarnaast is de spelvreugde bij alle andere teams groot, zo zie ik zaterdags op de velden. Het is dan een grote familie. Normen en waarden moeten hoog in ons vaandel staan, met respect voor tegenstanders en scheidsrechters. Ik denk dat het plafond nog niet is bereikt. Ik hoop en verwacht dat elk lid en vele ouders eens goed overdenken of zij wat kunnen betekenen voor s.v. MZC’11.” 


mz stille kracht

STILLE KRACHT RINUS VAN DER NEUT

mz_icoon rubriek

“Normen en

waarden

moeten hoog

in ons vaandel

staan, met

respect voor

tegenstanders en

scheidsrechters”


MZC Stille Kracht

8/12
Loading ...