Positief leerklimaat

COPY W cover spreuk

 

 

 

Mijn naam is Wendy Spruit en ben moeder van drie dochters. Sinds 1997 werk ik op de Willibrordusschool. Ik begon als leerkracht van groep 1 en 2 en inmiddels ben ik alweer 10 jaar intern begeleider. Ik begeleid leerlingen en leerkrachten in het onderwijsproces en bewaak de onderwijskwaliteit. Daarin speelt ‘Goed van start’ een belangrijke rol.  

 

Met ‘Goed van start’ zetten we aan het begin van het schooljaar de toon voor een fijn en positief leerklimaat. Leerlingen worden betrokken bij het opstellen en handhaven van regels. We nemen ze serieus en zo voelen de kinderen zich meer verantwoordelijk. We beginnen ieder jaar met klassenvergaderingen waarin alle leerlingen een stem hebben. Samen worden de regels en afspraken van de groep gemaakt. We herhalen dit na iedere vakantie. Kinderen zijn goed in staat om zelf aan te geven wat er goed gaat en wat minder goed.  

 

‘Goed van start’ is een goede basis om met kinderen te werken aan sociale vaardigheden. Op school werken we ook op vele andere manieren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo wordt er veel met klasse- en teambouwers gewerkt en neemt het ‘samen’ leren een grote plaats in binnen ons onderwijssysteem (middels ‘Coöperatief leren’). Daarnaast is er op school een beleid met betrekking tot sociale veiligheid.  

W home
W strook klein
W_Plusklas

Goed van start

5/10
Loading ...