Visualiseren leerstof

COPY W cover spreuk

 

 

 

Ik ben Melissa Steenblok en getrouwd met Nico. Wij hebben 2 zoontjes: Jurre en Luuk. We wonen in Lewedorp. Ik geef 3 dagen les aan groep 4/5. Voorheen was ik ICT-coördinator, maar nu ik de groepsverantwoording heb is het lastig om alle ICT-zaken uit te voeren. Daarom hebben we de taken nu verdeeld.   

 

ICT helpt de leerkrachten bij het visueel maken van de leerstof. Van bijna alle vakken is de software aanwezig. We kunnen de kinderen op het active bord laten zien wat in hun boek ook te zien is. Het active bord geeft ook mogelijkheden om de lessen leuk aan te kleden met plaatjes, filmpjes,... Het is ook de bedoeling dat kinderen gebruikmaken van ICT. Voor iedere groep is software aanwezig, zodat kinderen de leerstof kunnen oefenen. Vanaf groep 6 leren de kinderen werken met het Office-pakket 2010.  

 

In de toekomst kijken is lastig en zeker als het gaat om ICT. Er verandert zoveel. Ik denk dat het leren vanuit boeken steeds minder wordt. De eerste uitgevers zijn al bezig met een digitale versie. Ik houd me aanbevolen als het gaat om zulke dingen uit te testen met mijn groep. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen zijn er intervisies met alle ICT-coördinatoren binnen Prisma. Voor alle medewerkers is er de mogelijkheid om scholing te volgen. 

W home
W strook klein
W_Plusklas

ICT

5/10
Loading ...